Wat moet u doen bij een lekkage?

Heeft u wel is last gehad van lekkage in uw woning? Dat is geen pretje, want het kan vervelende consequenties hebben. Uw gezondheid kan worden aangetast door het ontstaan van schimmels, uw energierekening kan behoorlijk oplopen en u kunt bepaalde spullen niet meer gebruiken. Lekkages komen voornamelijk voor in de kelder, omdat deze ruimte erg vochtig zijn. De kans op schimmels in deze ruimtes is dan ook erg groot, dus het is noodzakelijk dat u er op tijd bij bent als er dreigt een lekkage te ontstaan. Wat kunt u doen als het eenmaal zover is? Dat leggen we in dit artikel voor u uit.

Spullen veilig opbergen

Allereerst moet u ervoor zorgen dat u geen spullen laat slingeren in ruimtes waar de kans op lekkages het grootst zijn. De kans bestaat namelijk dat u deze spullen niet meer kunt gebruiken als het kwaad eenmaal is geschied. Zaak is dus om die spullen veilig op te bergen in een opbergkast of op een andere plek. Daarmee zorgt u er voor dat er niets wordt aangetast bijeen eventuele lekkage.

Schakel een loodgieter in

Zelf u kunt al een hoop maatregelen treffen om een lekkage te voorkomen of dat er zo weinig mogelijk schade is. Indien het voorval eenmaal is gebeurd, is het noodzakelijk dat u op tijd een loodgieter inschakelt die de lekkage zo snel mogelijk kan verhelpen. Hoe eerder u erbij bent, des te kans groter is dat de schade klein blijft. Daarmee bespaart u namelijk ook een hoop kosten, want het vervangen en repareren van materialen is niet allemaal kosteloos. Mocht u het zien gebeuren dat er dreigt ergens een lekkage te ontstaan, schakel dan bijtijds een professional in.

Kelder waterdicht maken

Zoals aangegeven ontstaan de meeste lekkages in de kelder. Om dit te voorkomen is het misschien een idee om deze ruimte waterdicht te maken. Daarmee heeft u de zekerheid dat spullen niet meer worden aangetast en hoeft u ook nooit meer op te draaien voor eventuele reparatiekosten. Bovendien blijft deze ruimte ook schimmelvrij en dat bevordert weer de gezondheid. Overweeg dus om de kelder waterdicht maken en een hoopproblemen te voorkomen.